Засадиха още дръвчета в парк „Кан Крум“ в „Тракия“

С дарение на 90 фиданки разсадник „Цветен рай” в Пазарджик се включи в кампанията „Засади дърво – създай живот” в най-младия пловдивски район. Днес първите от тях бяха засадени в парк „Кан Крум” в присъствието на кмета на „Тракия” Костадин Димитров. 15 липи, 15 сребристи смърча, 15 корейски  ели и 30 броя червен дъб ще обогатят зелената система на парка, а 14 липи ще допълнят растителността в пространството пред 243-ти блок. Това се случва със съвместните усилия на ОП „Градини и паркове”, доброжелателните граждани и районната администрация. „Стъпка по стъпка работим за облагородяването на парк „Кан Крум”. През последните години там с помощта на дарители успяхме да засадим близо 500 дръвчета. Една от основните алеи вече е готова, а новата детска площадка с най-големия въжен тролей всеки ден се изпълва с малчугани. Ще продължа да работя за реализирането на този така важен проект за „белите дробове” на Пловдив”, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Той благодари на всички, които подкрепят инициативите, насочени към облагородяване на публичните пространства. Всеки, който иска да дари и засади дръвче в квартала, нека се обади в кметството на телефон 032/68 23 23 или да пише на имейл [email protected].

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Засадиха още дръвчета в парк Кан Крум в Тракия

С дарение на 90 фиданки разсадник „Цветен рай” в Пазарджик се включи в кампанията „Засади дърво – създай живот” в най-младия пловдивски район.

Днес първите от тях бяха засадени в парк „Кан Крум” в присъствието на кмета на „Тракия” Костадин Димитров.

15 липи, 15 сребристи смърча, 15 корейски  ели и 30 броя червен дъб ще обогатят зелената система на парка, а 14 липи ще допълнят растителността в пространството пред 243-ти блок. Това се случва със съвместните усилия на ОП „Градини и паркове”, доброжелателните граждани и районната администрация.

„Стъпка по стъпка работим за облагородяването на парк „Кан Крум”. През последните години там с помощта на дарители успяхме да засадим близо 500 дръвчета. Една от основните алеи вече е готова, а новата детска площадка с най-големия въжен тролей всеки ден се изпълва с малчугани. Ще продължа да работя за реализирането на този така важен проект за „белите дробове” на Пловдив”, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Той благодари на всички, които подкрепят инициативите, насочени към облагородяване на публичните пространства. Всеки, който иска да дари и засади дръвче в квартала, нека се обади в кметството на телефон 032/68 23 23 или да пише на имейл [email protected].

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини