80 нови дръвчета допълват от днес зелената система в „Тракия“

80 нови дръвчета допълват от днес зелената система в най-младия пловдивски район. 50 ясена и 30 декоративни червенолистни сливи бяха засадени в съботния ден зад блок № 84 при съвместна инициатива на софтуерната компания „МенторМейт“, Гората.БГ и кмета на „Тракия“ Костадин Димитров. Фирмата традиционно подкрепя различни зелени инициативи и е един от дарителите на Гората.БГ, които осигуриха фиданките за днешната залесителна акция. Тя бе осъществена с помощта на ОП „Градини и паркове“. „Всяко засадено дърво е мисъл за бъдещето на квартала ни и на града ни. Признателен съм на Петко Стоянов и екипа на „МенторМейт“, на Никола Рахнев от Гората.БГ и на всички служители и техните семейства, които отделят от личното си време за облагородяването на публичните пространства“, заяви  Костадин Димитров. Той припомни, че всяка година в района се засаждат стотици нови фиданки. И през този сезон кампанията „Засади дърво – създай живот“, инициирана от кмета на „Тракия“, продължава и се радва на  интерес от фирми, организации и граждани. Ако имате повод – личен или фирмен, може да дарите фиданки и да засадите дърво в границите на района, където има определени общински терени, предназначени за залесяване. За съдействие всеки, който желае да се включи в кампанията, може да се обади […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Залесяване в Тракия
Снимка: район Тракия

80 нови дръвчета допълват от днес зелената система в най-младия пловдивски район. 50 ясена и 30 декоративни червенолистни сливи бяха засадени в съботния ден зад блок № 84 при съвместна инициатива на софтуерната компания „МенторМейт“, Гората.БГ и кмета на „Тракия“ Костадин Димитров. Фирмата традиционно подкрепя различни зелени инициативи и е един от дарителите на Гората.БГ, които осигуриха фиданките за днешната залесителна акция. Тя бе осъществена с помощта на ОП „Градини и паркове“.

„Всяко засадено дърво е мисъл за бъдещето на квартала ни и на града ни. Признателен съм на Петко Стоянов и екипа на „МенторМейт“, на Никола Рахнев от Гората.БГ и на всички служители и техните семейства, които отделят от личното си време за облагородяването на публичните пространства“, заяви  Костадин Димитров. Той припомни, че всяка година в района се засаждат стотици нови фиданки.

И през този сезон кампанията „Засади дърво – създай живот“, инициирана от кмета на „Тракия“, продължава и се радва на  интерес от фирми, организации и граждани. Ако имате повод – личен или фирмен, може да дарите фиданки и да засадите дърво в границите на района, където има определени общински терени, предназначени за залесяване. За съдействие всеки, който желае да се включи в кампанията, може да се обади на телефон 032 68 23 23 или пишете на имейл tra[email protected], уточняват от кметството на „Тракия“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни