Започват ремонт и реконструкция на шест улици в центъра на Пловдив

Първа копка на проекта за ремонт и реконструкция на шест улици в центъра на Пловдив направи днес заместник-кметът по строителство и инвестиции. Улиците се намират в карето между булевард „Княгиня Мария Луиза“, булевард „Източен“, бул. „Шести септември“ и улица „Митрополит Панарет“ и ще бъдат ремонтирани по проект „Обновяване на градската среда в община Пловдив – 2020-2023 г.“,  по Оперативна програма „Региони в растеж“. „Доволен съм, че днес правим първа копка за ремонт на тези улици в Централната градска част, които са в доста лошо състояние. Пожелавам успех на строителите и съм убеден, че след приключване на работата им тук ще имаме преобразен квартал, с облагородени междублокови пространства, зелени площи и благоустроени улични платна и тротоари“, заяви при първата копка заместник-кметът Пламен Райчев. Улиците, включени в Обект Г2 „Реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление“ на проекта, са ул. „Неофит Бозвели“ (северно от ул. „Марагидик“), ул. „Райно Попович“, ул. „Александър Пушкин“ (от пл. „Александър Малинов” до ул. „Картово” и от ул. „Драгоя Божилов” до ул. „Неофит Бозвели”), ул. „Драгоя Божилов”, ул. „Страхил“, ул. „Ивац“. Бенефициент на проекта е Община Пловдив, а общата му стойност е 10 233 472,92 лева, като безвъзмездната финансова помощ е […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пламен Райчев - ремонт на улици в центъра на Пловдив
Снимка: община Пловдив

Първа копка на проекта за ремонт и реконструкция на шест улици в центъра на Пловдив направи днес заместник-кметът по строителство и инвестиции. Улиците се намират в карето между булевард „Княгиня Мария Луиза“, булевард „Източен“, бул. „Шести септември“ и улица „Митрополит Панарет“ и ще бъдат ремонтирани по проект „Обновяване на градската среда в община Пловдив – 2020-2023 г.“,  по Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Доволен съм, че днес правим първа копка за ремонт на тези улици в Централната градска част, които са в доста лошо състояние. Пожелавам успех на строителите и съм убеден, че след приключване на работата им тук ще имаме преобразен квартал, с облагородени междублокови пространства, зелени площи и благоустроени улични платна и тротоари“, заяви при първата копка заместник-кметът Пламен Райчев.

Улиците, включени в Обект Г2 „Реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление“ на проекта, са ул. „Неофит Бозвели“ (северно от ул. „Марагидик“), ул. „Райно Попович“, ул. „Александър Пушкин“ (от пл. „Александър Малинов” до ул. „Картово” и от ул. „Драгоя Божилов” до ул. „Неофит Бозвели”), ул. „Драгоя Божилов”, ул. „Страхил“, ул. „Ивац“.

Бенефициент на проекта е Община Пловдив, а общата му стойност е 10 233 472,92 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 9 770 379,60 лв. От тях Съфинансирането от ЕС чрез ЕФРР е 8 304 822,66 лв., а националното съфинансиране е 1 465 556,94 лв. Собственият принос на Община Пловдив възлиза на 463 093,32 лева, а крайният срок за изпълнението на дейностите е 30 юни 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини