Задържан е 25-годишен мъж за счупения стъклен парапет на Римския стадион в Пловдив

За по-малко от денонощие служители от Четвърто РУ разкриха самоличността на двамата млади мъже, съпричастни към вандалската проява, причинила сериозни материални щети в зоната на националния паметник на културата в областния град. Още в понеделник униформените се самосезираха след публикации в медиите, а впоследствие бе получен и официален сигнал от ОП „Общинска охрана”. След проведените множество активни оперативни и издирвателни действия, вчера разследващите влезли в дирите на двама 25-годишни мъже. Тази сутрин от тях са снети обяснения, в които единият прави самопризнания за стореното под въздействие на алкохол. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Предстои материалите от предварителната проверка да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив за произнасяне по компетентност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Вандали чупят стъкло на Римския стадион в Пловдив

За по-малко от денонощие служители от Четвърто РУ разкриха самоличността на двамата млади мъже, съпричастни към вандалската проява, причинила сериозни материални щети в зоната на националния паметник на културата в областния град.

Още в понеделник униформените се самосезираха след публикации в медиите, а впоследствие бе получен и официален сигнал от ОП „Общинска охрана”. След проведените множество активни оперативни и издирвателни действия, вчера разследващите влезли в дирите на двама 25-годишни мъже. Тази сутрин от тях са снети обяснения, в които единият прави самопризнания за стореното под въздействие на алкохол. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Предстои материалите от предварителната проверка да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив за произнасяне по компетентност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини