Избори 2024

Водещи новини

Римският стадион в Пловдив стана обект на вандалски акт (ВИДЕО)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Вандали чупят стъкло на Римския стадион в Пловдив

В ранните часове на днешния ден стъклените парапети на Римския стадион в Пловдив отново станаха жертва на вандалски акт. В записите от охранителните камери се вижда как между 01,30 и 02,00 часа през нощта едно от двете млади момчета, идвайки от Стария град, изритва с крак едното стъклено пано от парапета на Римския стадион. То се чупи и пада на тревната площ вътре в стадиона. Избити са и два от държачите на стъклото. За щастие няма пострадали хора, предвид часа на инцидента. След това двамата продължават по Главната улица в посока община Пловдив, като по пътя си изритват и вратата на магазин, в резултат на което е счупена само пантата му.

В рамките на година, това е поредния вандалски акт на Римския стадион, при който се чупи стъкло от парапета. Още сутринта общински служители са обезопасили мястото на липсващото стъкло. Предприети са незабавни мерки и за подмяната на стъклото, но това със сигурност ще отнеме време, тъй като по проект всяко от стъклата е с различен размер, като по този начин се преодолява денивелацията на терена. Това е и причината от общината да не съхраняват резервни стъкла на склад, защото не може да се предвиди кое точно стъкло ще бъде счупено. От друга страна, стъклата са триплекс, който преминава през специален процес на закаляване чрез изпичане, което изисква време.

От местната управа са предпиели незабавни действия по откриването на извършителите, като са сезирани съответните компетентни органи и служби.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив