Задържаха криминално проявен мъж за фалшив сигнал до 112

Асеновградски полицаи задържаха подател на фалшив сигнал на телефон 112. Мъжът е жител на монтанска област, с криминалистични регистрации и присъди. В първите минути на вчерашния ден той позвънил на спешния телефон и съобщил, че в село Червен му бил извършен грабеж на значителна парична сума. Незабавно е сформирана дежурна оперативна група от РУ-Асеновград и са предприети необходимите действия за разследването. В процеса на усилената работа обаче служителите установили, че представените от мъжа факти не отговарят на истината. За извършеното престъпление по чл. 326, ал. 1 от НК той е задържан за едно денонощие, а по случая е образувано бързо производство под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив. Наказанието, което се предвижда от закона за предаване по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, е лишаване от свобода до 2 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан

Асеновградски полицаи задържаха подател на фалшив сигнал на телефон 112. Мъжът е жител на монтанска област, с криминалистични регистрации и присъди.

В първите минути на вчерашния ден той позвънил на спешния телефон и съобщил, че в село Червен му бил извършен грабеж на значителна парична сума. Незабавно е сформирана дежурна оперативна група от РУ-Асеновград и са предприети необходимите действия за разследването.

В процеса на усилената работа обаче служителите установили, че представените от мъжа факти не отговарят на истината. За извършеното престъпление по чл. 326, ал. 1 от НК той е задържан за едно денонощие, а по случая е образувано бързо производство под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Наказанието, което се предвижда от закона за предаване по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, е лишаване от свобода до 2 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини