За пореден път отлагат довършването на пловдивския зоопарк

Предложението за пренасочване на средствата от пробива под Водната плата за довършване на зоопарка няма да бъде внесено на следващата ОбС на Пловдив. Това съобщи кметът Здравко Димитров на брифинг за реализацията на важните инфраструктурни проекти на града. Причината, според градоначалника, е реакцията на будните граждани по време на общественото обсъждане на проекта, които по думите му са провалили довършването на зоопарка. Така за пореден път строителството на зоокъта, започнало по времето на кметуването на Иван Тотев, отново се отлага. Реконструкцията на Дондуковата градина обаче все още стои на дневен ред. За реализацията на проекта документация ще бъде изпратена до Фонда за устойчиво градско развитие, откъдето да решат дали ще отпуснат необходимите средства. До края на тази седмица ще бъде издадено строителното разрешение за Рогошко шосе. Стойността на цялостната реконструкция е общо 14 милиона лева. Поне половината от тях трябва да бъдат осигурени в бюджета за тази година, за да стартира дългочаканият ремонт на намиращата се в окаяно състояние пътна отсечка. Реконструкцията пък на Голямо конарско шосе ще започне до месец. Ако не се гласуват 1 милион  лева съфинансиране за Пречиствателната станция, фирмата ще заведе дело срещу общината. Затова предложението ще бъде внесено отново в ОбС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Зоопарк Пловдив

Предложението за пренасочване на средствата от пробива под Водната плата за довършване на зоопарка няма да бъде внесено на следващата ОбС на Пловдив. Това съобщи кметът Здравко Димитров на брифинг за реализацията на важните инфраструктурни проекти на града. Причината, според градоначалника, е реакцията на будните граждани по време на общественото обсъждане на проекта, които по думите му са провалили довършването на зоопарка. Така за пореден път строителството на зоокъта, започнало по времето на кметуването на Иван Тотев, отново се отлага.

Реконструкцията на Дондуковата градина обаче все още стои на дневен ред. За реализацията на проекта документация ще бъде изпратена до Фонда за устойчиво градско развитие, откъдето да решат дали ще отпуснат необходимите средства.

До края на тази седмица ще бъде издадено строителното разрешение за Рогошко шосе. Стойността на цялостната реконструкция е общо 14 милиона лева. Поне половината от тях трябва да бъдат осигурени в бюджета за тази година, за да стартира дългочаканият ремонт на намиращата се в окаяно състояние пътна отсечка.

Реконструкцията пък на Голямо конарско шосе ще започне до месец.

Ако не се гласуват 1 милион  лева съфинансиране за Пречиствателната станция, фирмата ще заведе дело срещу общината. Затова предложението ще бъде внесено отново в ОбС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини