Избори 2024

Водещи новини

ДБ Пловдив иска отмяна на решението за отдаването на терена пред „Пълмед“ за паркинг

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
ДБ Пловдив иска отмяна на решението за отдаването на терена пред "Пълмед" за паркинг

ДБ Пловдив внася сигнал до Областния управител Ангел Стоев за отмяна на решението на ОбС на Пловдив от 9 февруари за отдаване под наем на част от имот на Пещерско шосе в града (пред болница „Пълмед“) за паркинг.

Условието за „вида участници“, което беше добавено на заседанието на местния парламент по предложение на Константин Георгиев от „Кауза България“, брутално нарушава конкуренцията, това е непозволено от закона ограничаване на конкуренцията категорични са Веселина Александрова, Владимир Славенски,  Добромира Костова и Веселка Христамян.

В мотивите си към областния управител за връщане на решението те посочват, че целта на всеки търг е достигане на най-висока наемна цена, която да получава общината, което, разбира се, се постига чрез наддаване измежду повече от един участник. Това противоречи обаче на гласуваното от ОбС, защото в условието на решението е посочено, че участници в търга могат да бъдат „само лечебни заведения за болнична помощ по смисъла на Закона за лечебните заведения или търговски дружества, притежаващи капитала на лечебно заведение за болнична помощ, осъществяващи дейност на територията на община Пловдив“.

Така поставеното ограничение изключва други лица, които биха наели имота за паркинг. На практика това е непозволено от Закона ограничаване на конкуренцията и нарушаване на правилата за тръжни условия, алармират от „Демократична България“ Пловдив.

Съветниците очакват Областният управител да върне решението на ОбС в тази му част за преразглеждане и отмяна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив