ДБ пита: Бягане от отговорност или умишлена безстопанственост проявява Общината за „Колежа“

Бягане от отговорност или умишлена безстопанственост проявява Община Пловдив за стадион “Христо Ботев”, ще питат кмета на днешната сесия на ОбС съветниците от ДБ Пловдив. Притесненията им са, че около строителството има твърде много неизвестни, които увеличават рисковете Колежа да не бъде завършен, при това качествено, и феновете отново да са отново излъгани. „Ние от „Демократична България“ Пловдив, нееднократно сме искали достъп до документацията за стадиона, но не получихме пълна информация до момента, в който общественият натиск не принуди кметът Здравко Димитров да пристъпи към прозрачност. В петък, 3-ти февруари, час преди началото на постоянните комисии в Общинския съвет, които трябваше да разгледат предложението за осигуряването на 22,5 млн. лева за цялостното довършване на съоръжението по проект, Община Пловдив най-накрая качи на своя сайт информация за извършените и приетите строително-монтажни работи. Това стана обаче при проява на пълно неуважение към съветниците, защото в последния момент, за твърде кратко време, трябваше на база 50 документа да направим своята оценка дали да отпуснем средствата“, категорични са съветниците от групата на ДБ в ОбС. От разгледаните от тях приложени документи по строителството на съоръжението, става ясно, че липсват част от нужните подписи на представителя на Общината. От ДБ Пловдив питат Общината приела ли е СМР, за които изпълнителят си […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Стадион Христо Ботев
Снимка: Фейсбук / Стадион "Христо Ботев"

Бягане от отговорност или умишлена безстопанственост проявява Община Пловдив за стадион “Христо Ботев”, ще питат кмета на днешната сесия на ОбС съветниците от ДБ Пловдив.

Притесненията им са, че около строителството има твърде много неизвестни, които увеличават рисковете Колежа да не бъде завършен, при това качествено, и феновете отново да са отново излъгани.

„Ние от „Демократична България“ Пловдив, нееднократно сме искали достъп до документацията за стадиона, но не получихме пълна информация до момента, в който общественият натиск не принуди кметът Здравко Димитров да пристъпи към прозрачност.

В петък, 3-ти февруари, час преди началото на постоянните комисии в Общинския съвет, които трябваше да разгледат предложението за осигуряването на 22,5 млн. лева за цялостното довършване на съоръжението по проект, Община Пловдив най-накрая качи на своя сайт информация за извършените и приетите строително-монтажни работи.

Това стана обаче при проява на пълно неуважение към съветниците, защото в последния момент, за твърде кратко време, трябваше на база 50 документа да направим своята оценка дали да отпуснем средствата“, категорични са съветниците от групата на ДБ в ОбС.

От разгледаните от тях приложени документи по строителството на съоръжението, става ясно, че липсват част от нужните подписи на представителя на Общината.

От ДБ Пловдив питат Общината приела ли е СМР, за които изпълнителят си иска необходимите средстват или вече ги е получил, или става дума за съдействие към строителя, който да поиска още над 6 млн. лева за непредвидени разходи, при все, че в договора има 4 млн. лв. заложени за това перо?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини