Избори 2024

Водещи новини

Никола Минчев за коалицията между ПП и ДБ: Ще преследва поне 5 мандата в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Никола Минчев - Продължаваме промяната
Снимка: Фейсбук / Никола Минчев

Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев е готов да участва в общата листа на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ в Пловдив. Това обяви самият той на брифинг под тепетата. Евентуалната коалиция сега ще преследва поне пет мандата, съобщава marica.bg. В 48-ото народно събрание „Продължаваме Промяната“ имаха трима депутати от Пловдив, а „Демократична България“ – един.

„Разговорите с „Демократична България“ продължават, уточняваме детайлите. Аз искам отново да съм депутат от Пловдив, но дали ще съм водач, не е най-основното“, обясни Минчев. Той влезе в предишния парламент именно като водач на пловдивската листа на „Продължаваме Промяната“. Според него преговорите с „Демократична България“ вървят гладко и вероятно на избираемите места в листите ще има хора и от двете политически сили в съотношение, подобно на резултата от последния вот.

„Ние даваме много ясен избор на българските граждани, от едната страна сме хората, които са „за“ реформи, а срещу нас са реставраторските политически сили. От едната страна е силата на правото, а от другата – правото на силата. Целта ни е да бъдем първи и да можем ние да налагаме дневния ред“, обясни Никола Минчев.

В „Продължаваме промяната“ не се притеснявали от данните за спад в рейтинга им, защото социолозите и друг път им давали по-ниски резултати от тези, които после получавали на изборите. За местния вот целта на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ била да имат общ кандидат за кмет на Пловдив, но на този етап не е решено нищо.

Никола Минчев представи и новият регионален координатор на „Продължаваме Промяната“ за Пловдив град – бившият депутат Александър Ракшиев. Структурата в областта е поверена на Георги Рогачев.

Досегашният пловдивски координатор на „Продължаваме Промяната“ Росен Костурков продължава да е много важна част от екипа на партията в Пловдив, обясни Минчев. Очаква се през следващата седмица „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ да обявят водачите на листите си по региони.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив