Избори 2024

Водещи новини

ВМРО питат кмета Здравко Димитров за Бетонния мост, готови са на протест

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Бетонен мост в Пловдив

Заради предстоящото намерение за затваряне на Бетонния мост, от ВМРО отправят въпроси към кмета Здравко Димитров. „Воеводите“ са получили редица сигнали от притеснени граждани, тъй като съоръжението е главна пътна артерия без адекватна алтернатива за жителите на район „Южен“, като връзка с останалите райони на града.

От ВМРО отчитат за утежняващо ситуацията и обстоятелството, че Кукленско шосе е изключително обикалящ пътен маршрут, с наличие на компроментирана пътна настилка и предпоставка за възникване на пътни произшествия, поради трафика, който преминава в този участък, както и поради затворените пътни възли около Централна гара.

Друг съществен момент, който притеснява много хората от района заради затварянето на Бетонния мост е, че на 15 септември започва и учебната година и това допълнително ще натовари пътната мрежа в „Южен“, както и в целия град.

ВМРО са и силно скептични към приключването на ремонтите на бул. „Александър Стамболийски“, „Модър- Царевец“, пробива под Гарата и на ул. „Даме Груев“.

Неясен остава и въпросът след приключването на дейностите, като ангажимент по реконструкцията на Бетонния мост от страна на НКЖИ, в какъв срок община Пловдив ще осъществи нейният ангажимент по проекта от южната и северната страна, извън сервитута на НКЖИ и има ли осигурено финансиране за това, подчертават съветниците.

От ВМРО питат още обмислени ли са адекватни алтернативни маршрути за придвижване на гражданите на „Южен“ от страна на Община Пловдив и синхронизирано ли е това с КАТ, има ли одобрен и съгласуван проект за реконструкция на пътния възел „Бетонен мост“ от ЕСУТ и влязло  в сила разрешение, кога цялостният проект ще бъде показан на обществеността в града и кога е предвидено да започнат дейностите по изграждането и реконструкцията на жп линията в участъка под съоръжението.

Съветнците очакват отговори на въпросите си на първата сесия на Общински съвет, следваща питането им.

„Темата за пътнен възел „Бетонен мост“ е силно чувствителна за гражданите на „Южен“, особено в условията на множество активни ремонтни дейности и временна реорганизация на движението, силно затрудняваща нормалния трафик в района, поради което сме готови за предприемане на протестни действия заедно с местните жители“, казват още „воеводите“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив