ВКС потвърди 5-годишната присъда на Петър Маринашки, който причини смъртта на 2 момчета

Върховният касационен съд потвърди 5-годишната присъда на Петър Маринашки, който на 11 ноември 2020 година причини в катастрофа смъртта на две момчета – Тодор Бараков и Виктор Василев. Тогава напушеният 20-годишен Петър се блъска в крайпътно дърво до село Кадиево с почти 100 км/ч. В катастрофата, освен починалите, пострадаха още двама тийнейджъри, пътували в същия автомобил. Приятелите и роднините на загиналите момчета неколкократно излизаха на протести с искане за максимална присъда за Петър Маринашки. Според заключението на вещото лице причината за катастрофата е загубата на контрол над автомобила, довела до напускането на платното за движение с последвал удар в крайпътно дърво. 20-годишният младеж влиза в затвора веднага след постановяването на присъдата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Петър Маринашки

Върховният касационен съд потвърди 5-годишната присъда на Петър Маринашки, който на 11 ноември 2020 година причини в катастрофа смъртта на две момчета – Тодор Бараков и Виктор Василев. Тогава напушеният 20-годишен Петър се блъска в крайпътно дърво до село Кадиево с почти 100 км/ч. В катастрофата, освен починалите, пострадаха още двама тийнейджъри, пътували в същия автомобил.

Приятелите и роднините на загиналите момчета неколкократно излизаха на протести с искане за максимална присъда за Петър Маринашки.

Според заключението на вещото лице причината за катастрофата е загубата на контрол над автомобила, довела до напускането на платното за движение с последвал удар в крайпътно дърво.

20-годишният младеж влиза в затвора веднага след постановяването на присъдата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини