Избори 2024

Водещи новини

Изправят пред съда мъжете, обезобразили с киселина гледачка от Тракия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Съд
Снимка: Pixabay

Мъжете, обезобразили през март с киселина гледачката от пловдивския район „Тракия“, се изправят пред съда.

Йордан Цветанов и врачанинът Веселин Вълчанов, прочут в града като Весо Културиста, са с обвинение от Районната прокуратура за нападението над 52-годишната ясновидка Тони. След заливането жената е с увреждания в областта на лицето, шията и гръдния кош, корема, долните и горни крайници. Фактически изпълнител на престъплението е Йордан, подпомаган от Весо Културиста.

Пострадалата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира. Тя е имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти. В хода на разследването е установено, че тя не дължала на никого пари и не била получавала заплахи, с изключение на есента на 2022, когато врачанинът я посетил й заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие той  ходил при нея още няколко пъти.

Няколко месеца по-късно, през март 2023 година, двамата обвиняеми, живеещи във Враца,  решили да отидат до Пловдив и да залеят със сярна киселина ясновидката. Те не били доволни от гадаенето й на кафе и карти. Разпределили си и ролите. Паркирали близо до жилището на пострадалата,  Весо Културиста наблюдавал за свидетели, а Йордан се качил в апартамента на жената и лиснал към нея сярна киселина. След това напуснал апартамента и с Весо се прибрали във Враца.

Обвиняемите мъже бяха задържани.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив