Избори 2024

Водещи новини

Вече са монтиране 2000 климатици по проекта за чист въздух за Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Климатик

Община Пловдив продължава изпълнението на програмата за безплатна подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични варианти. До момента по проекта са монтирани 2000 климатици и над 180 уреда на пелети, чието поставяне ще бъде възстановено след края на отоплителния сезон.

Над 1700 са домакинствата в Пловдив, които вече са сключили договор за подмяна на старите си печки като подписването продължава по предварително изготвен график.

„Интересът сред пловдивчани е голям и по програмата има подадени над 4000 заявления. Създадена е и допълнителна организация в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ за увеличаване екипа на експертите, работещи по проекта. Едновременно с това те работят и по подготовка на втория базов период на проекта – 2024-2027 г.“, поясни заместник-кметът по екология Анести Тимчев.

Той допълни, че е обявена и нова обществена поръчка за демонтаж и извозване на старите отоплителни устройства и през април ще бъде избран изпълнител.

Припомням, че продължава приемането на заявления по проекта. Попълнени и подписани декларации за участие гражданите могат да подават всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в сградите на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ 9 и ул. „Железарска“ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейл [email protected]

Всеки делничен ден в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ гражданите могат да получат консултации, да се информират за графика, по който ще бъдат извършени монтажите по домовете им, както и да поставят въпроси, свързани с избора на уредите за отопление.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив