Избори 2024

Водещи новини

Представиха нови 21 машини за обработка на зелените площи в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Машини за обработка на зелени площи

Нови 21 специализирани машини, с които да се обработват зелените площи в Пловдив, представиха пред кмета Здравко Димитров днес директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и заместник-кметът Анести Тимчев.

„В края на декември м.г. получихме първите машини за другото предприятие – „Чистота“, сега показваме и новата техника на „Градини и паркове“. С фабрично новите машини модернизираме двете предприятия, стремим се и към намаляване на ръчния труд“, коментира градоначалникът Димитров, който припомни, че машините и за двете общински предприятия са купени със заделените близо 10 млн. лв. от 40-милионния заем за модернизиране на автопарка и за ремонта на базата на „Чистота“ и „Градини и паркове“.

„Това са електротранспорти камиончета, които се движат само с електрическо зареждане. Комбинирани с автоматичните листосъбирачки ще се подобри работата на предприятието до момента. С новите вишки ще се увеличи пет пъти възможността да се извършва санитарна сеч в града, както ще се намали времето за косене на големите площи, като тези в район „Тракия“ и около Гребната база”, коментира от своя страна зам.-кметът Анести Тимчев.

По думите му с помощта на новата техника ще се спести ръчният труд на до 48 души, които няма да бъдат съкратени, а прехвърлени на новоизграднеите зелени площи в града.

Общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ от 2021 г. изпълняват проект „Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за подобряване качеството на градски зелени площи и откритите обществени пространства в град Пловдив“. Проектът се финансира с 9 900 000 лв., осигурени от общо 40-милионния общински заем от Фонда за устойчиви градове, одобрен от Общинския съвет през юли 2021 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив