В Стамболийски се провежда полицейска операция срещу купуването на гласове

Специализирана полицейска операция срещу купуване на гласове тече на територията на уязвими квартали и махали в общините Стамболийски, Перущица и Кричим. За евентуални списъци с избиратели се проверяват заложни къщи, магазини, автоморги, автокъщи и складове за дървен материал, съобщи началникът на  „Охранителна полиция“ – Пловдив комисар Костадин Костов. Към момента няма подадени сигнали за нарушения. Това са регулярни проверки, които  ще продължат през целия ден, след това служителите на МВР ще бъдат пренасочвани по други населени места, обясни още комисар Костов. В рамките на специализираната полицейска екипи на РУ-Стамболийски, жандармерията и икономическа полиция извършват проверки заедно с и представители на Национална агенция по приходите, Агенция „Митници”, Българска агенция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите и Регионална дирекция по горите. От сутринта служителите са действали в Стамболийски, Кричим, Перущица, Ново село, Устина и Триводици. Очаква се до края на акцията да бъдат обхванати и селата Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица. До 14.30 ч. са проверени общо 250 лица, 187 МПС, 25 питейни заведения и 31 търговски обекти, 2 пункта за метали, автосервиз. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 19 акта и 46 глоби с фиш. Допълнително има и 4 акта по Закона […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - полиция
Снимка: МВР

Специализирана полицейска операция срещу купуване на гласове тече на територията на уязвими квартали и махали в общините Стамболийски, Перущица и Кричим.

За евентуални списъци с избиратели се проверяват заложни къщи, магазини, автоморги, автокъщи и складове за дървен материал, съобщи началникът на  „Охранителна полиция“ – Пловдив комисар Костадин Костов.

Към момента няма подадени сигнали за нарушения. Това са регулярни проверки, които  ще продължат през целия ден, след това служителите на МВР ще бъдат пренасочвани по други населени места, обясни още комисар Костов.

В рамките на специализираната полицейска екипи на РУ-Стамболийски, жандармерията и икономическа полиция извършват проверки заедно с и представители на Национална агенция по приходите, Агенция „Митници”, Българска агенция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите и Регионална дирекция по горите.

От сутринта служителите са действали в Стамболийски, Кричим, Перущица, Ново село, Устина и Триводици. Очаква се до края на акцията да бъдат обхванати и селата Йоаким Груево, Златитрап, Куртово Конаре и Цалапица.

До 14.30 ч. са проверени общо 250 лица, 187 МПС, 25 питейни заведения и 31 търговски обекти, 2 пункта за метали, автосервиз. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 19 акта и 46 глоби с фиш. Допълнително има и 4 акта по Закона за гражданската регистрация и един – по Закона за горите.

В районното управление в Стамболийски е образувана преписка във връзка с открити над 2100 къса безакцизни цигари на адрес в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив