Откриха списъци с имена и суми за купуване на гласове при полицейска акция в Пловдив

10 сигнала за купуване на гласове са проверени по време на специализираната полицейска акция на територията на Пловдив за нарушения на изборното законодателство. При 8 от сигналите са открити списъци с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „Шекер махала” и „Столипиново”, в Куклен, Баня и село Градина. Останалите два са за предлагане на суми срещу гласуване за определена политическа партия. Паралелно с това са проверени и два адреса в Кричим и други два в село Устина по информация, че се предлагат пари за избор на определена бюлетина. В хисарското село Кръстевич пък е намерен тефтер с вересии. Осъществен е контрол на над 77 лица от криминалния контингент. Проверени над 55 рискови зони и места с компактно население, проведени са 10 беседи с техни лидери. Изготвени 134 предупредителни протоколи, като 11 от тях са с конкретна насоченост за изборите. Обект на спецакцията са физически и юридически лица, частни адреси, магазини, заведения, заложни къщи, игрални зали, офиси за бърз кредит, пунктове за изкупуване на метали, складове за търговия с дърва за огрев и др. Още със започване на предизборната кампания са осъществени контакти със собственици и управители на над 220 фирми и дружества, за придобиване на данни за осъществяване на […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, акция, катастрофа

10 сигнала за купуване на гласове са проверени по време на специализираната полицейска акция на територията на Пловдив за нарушения на изборното законодателство.

При 8 от сигналите са открити списъци с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „Шекер махала” и „Столипиново”, в Куклен, Баня и село Градина. Останалите два са за предлагане на суми срещу гласуване за определена политическа партия.

Паралелно с това са проверени и два адреса в Кричим и други два в село Устина по информация, че се предлагат пари за избор на определена бюлетина. В хисарското село Кръстевич пък е намерен тефтер с вересии.

Осъществен е контрол на над 77 лица от криминалния контингент. Проверени над 55 рискови зони и места с компактно население, проведени са 10 беседи с техни лидери. Изготвени 134 предупредителни протоколи, като 11 от тях са с конкретна насоченост за изборите.

Обект на спецакцията са физически и юридически лица, частни адреси, магазини, заведения, заложни къщи, игрални зали, офиси за бърз кредит, пунктове за изкупуване на метали, складове за търговия с дърва за огрев и др.

Още със започване на предизборната кампания са осъществени контакти със собственици и управители на над 220 фирми и дружества, за придобиване на данни за осъществяване на т. нар „корпоративен вот” сред персонала.

Акцията стартира от 6 ч. вчера и ще продължи до приключване на изборите на 2 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни