Избори 2024

Водещи новини

Откриха списъци с имена и суми за купуване на гласове при полицейска акция в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, полиция, акция, катастрофа

10 сигнала за купуване на гласове са проверени по време на специализираната полицейска акция на територията на Пловдив за нарушения на изборното законодателство.

При 8 от сигналите са открити списъци с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „Шекер махала” и „Столипиново”, в Куклен, Баня и село Градина. Останалите два са за предлагане на суми срещу гласуване за определена политическа партия.

Паралелно с това са проверени и два адреса в Кричим и други два в село Устина по информация, че се предлагат пари за избор на определена бюлетина. В хисарското село Кръстевич пък е намерен тефтер с вересии.

Осъществен е контрол на над 77 лица от криминалния контингент. Проверени над 55 рискови зони и места с компактно население, проведени са 10 беседи с техни лидери. Изготвени 134 предупредителни протоколи, като 11 от тях са с конкретна насоченост за изборите.

Обект на спецакцията са физически и юридически лица, частни адреси, магазини, заведения, заложни къщи, игрални зали, офиси за бърз кредит, пунктове за изкупуване на метали, складове за търговия с дърва за огрев и др.

Още със започване на предизборната кампания са осъществени контакти със собственици и управители на над 220 фирми и дружества, за придобиване на данни за осъществяване на т. нар „корпоративен вот” сред персонала.

Акцията стартира от 6 ч. вчера и ще продължи до приключване на изборите на 2 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив