Избори 2024

Водещи новини

Уникален въжен тролей и детска площадка в парк „Кан Крум“ радват децата на „Тракия“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Костадин Димитров - Въжен тролей в парк Кан Крум
Снимка: район Тракия

Най-дългият въжен тролей от днес радва децата на „Тракия”. Той е част от новопостроената детска площадка в парк „Кан Крум”, съобщи кметът Костадин Димитров.

Това е второто подобно съоръжение на територията на района ни. Първото е в парк „Лаута” и продължава да е най-предпочитаното за игра от децата. Пред него винаги има чакащи малчугани не само от „Тракия”, но и от целия град. От днес имаме още една въжена линия и тя е най-дългата в страната”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Поредният етап от изграждането на парк „Кан Крум” започна преди близо два месеца. Вече е готова една от основните алеи, монтирани са близо 50 пейки за отдих, а детската площадка ще се превърне в предпочитано място и за деца, и за родители.

Работим на етапи, защото липсва цялостно финансиране за реализацията на този така важен съгражданите ни и за зелената система на „Тракия” парк. Миналата година изградихме поливната система, а през цялото това време засадихме над 300 дръвчета благодарение на приятели и дарители”, обясни още Костадин Димитров и допълни, че залесяването в „Тракия” ще продължи и през тази есен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив