Удължиха бедственото положение в Пловдив, обявено заради почистването на Марица

Бедственото положение в Пловдив, което беше обявено за срок от 7 дни от местната управа заради директното възлагане на почистването на река Марица, е удължено до 29 октомври със заповед на зам.-кмета Величко Родопски. За втори път в рамките на година и половина, кметът на Пловдив Здравко Димитров прави опит да възложи директно, при това на една и съща фирма, почистването на реката. Обявената на 16 април 2021-година обществена поръчка, бе атакувана от съветниците на ДБ, които сигнализираха Агенцията за обществени поръчки. От там спряха процедурата със становище, че за да използва директно възлагане, кметът на Пловдив не трябва да е бездействал. Изненадващо, на 30 септември т.г., без никакво официално оповестяване пред пловдивчани, кметът обяви частично бедствено положение със срок на действие – 7 дни. За това става ясно от заповед, която е част от документацията по поръчката, като мотивът отново е неотложност. Съветниците от ДБ поискаха оставката на Здравко Димитров и призоваха прокуратурата да се самосезира, а АОП да спре отново процедурата. До момента обаче това не се е случило. Зам.-кметът Анести Тимчев защити спешната поръчка с мотива, че при 30 литра на квадратен метър има опасност 6 – метрова вълна да залее Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Река Марица

Бедственото положение в Пловдив, което беше обявено за срок от 7 дни от местната управа заради директното възлагане на почистването на река Марица, е удължено до 29 октомври със заповед на зам.-кмета Величко Родопски.

За втори път в рамките на година и половина, кметът на Пловдив Здравко Димитров прави опит да възложи директно, при това на една и съща фирма, почистването на реката. Обявената на 16 април 2021-година обществена поръчка, бе атакувана от съветниците на ДБ, които сигнализираха Агенцията за обществени поръчки. От там спряха процедурата със становище, че за да използва директно възлагане, кметът на Пловдив не трябва да е бездействал.

Изненадващо, на 30 септември т.г., без никакво официално оповестяване пред пловдивчани, кметът обяви частично бедствено положение със срок на действие – 7 дни. За това става ясно от заповед, която е част от документацията по поръчката, като мотивът отново е неотложност.

Съветниците от ДБ поискаха оставката на Здравко Димитров и призоваха прокуратурата да се самосезира, а АОП да спре отново процедурата. До момента обаче това не се е случило.

Зам.-кметът Анести Тимчев защити спешната поръчка с мотива, че при 30 литра на квадратен метър има опасност 6 – метрова вълна да залее Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни