Удължават задържането на „инфлуенсърите“, заснели гаврата с момче в пловдивски мол

Задържането на така наречените инфлуенсъри, заснели в пловдивски мол скандалния видеоклип, на който вижда как вързано за каишка момче изпълнява команди като куче, е удължено на 72 часа. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в града на тепетата. Извършилите гаврата с момчето, което е със специални потребности, ще бъдат привлечени като обвиняеми за хулиганство. Наказнието, което могат да получат, е до 5 години затвор. В скандалните кадри, разпространени в интернет, главни действащи герои, освен момчето, са Чеченеца, Емили и Тошо Куката. Нашумели инфлуенсъри накараха болно момче да се прави на куче в мол в Пловдив (ВИДЕО) Арогантният случай предизвика огромен отзвук. Вълна от съпричастност към момчето, основен участник в клипа, се надигна в социалните мрежи. Семейството вече има адвокат, публикувана е и банкова сметка в тяхна помощ. По казуса се самосезира и Комисията за защита от дискриминация. Съветът за Електронни медии също излезе с позиция по случая, в която осъжда остро бруталното погазване на хуманността и откритата демонстрация на бездушие към хора със специални потребности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Удължават задържането на инфлуенсърите, заснели гаврата с момче в пловдивски мол

Задържането на така наречените инфлуенсъри, заснели в пловдивски мол скандалния видеоклип, на който вижда как вързано за каишка момче изпълнява команди като куче, е удължено на 72 часа.

Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в града на тепетата. Извършилите гаврата с момчето, което е със специални потребности, ще бъдат привлечени като обвиняеми за хулиганство. Наказнието, което могат да получат, е до 5 години затвор.

В скандалните кадри, разпространени в интернет, главни действащи герои, освен момчето, са Чеченеца, Емили и Тошо Куката.

Нашумели инфлуенсъри накараха болно момче да се прави на куче в мол в Пловдив (ВИДЕО)

Арогантният случай предизвика огромен отзвук. Вълна от съпричастност към момчето, основен участник в клипа, се надигна в социалните мрежи. Семейството вече има адвокат, публикувана е и банкова сметка в тяхна помощ.

По казуса се самосезира и Комисията за защита от дискриминация.

Съветът за Електронни медии също излезе с позиция по случая, в която осъжда остро бруталното погазване на хуманността и откритата демонстрация на бездушие към хора със специални потребности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини