Избори 2024

Водещи новини

Комисията за защита от дискриминация също ще проверява случая с момчето на каишка

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Нашумели инфлуенсъри накараха болно момче да се прави на куче в мол в Пловдив

Комисията за защита от дискриминация се самосезира във връзка със скандалния видеоклип, заснет в пловдивски търговски център, на който се вижда как вързано за каишка момче изпълнява команди като куче. Младежът е със специални образователни потребности и като лице в неравностойно положение е принуждавано да извършва такива действия, като по този начин е унижавано публично, казват от Комисията. От там ще образуват производство, в което да се установи налице ли е нарушение на Закона за защита от дискриминация под формата на тормоз по признак „увреждане“, извършено от тримата участници в клипа.

Нашумели инфлуенсъри накараха болно момче да се прави на куче в мол в Пловдив (ВИДЕО)

В скандалните кадри главни действащи герои, освен момчето, са  нашумелите инфлуенсъри Чеченеца, Емили и Тошо Куката, които дават мило и драго за минутка слава. Вчера те бяха арестувани и разпитани, а разследване започна и прокуратурата в Пловдив.

Скандалният случай предизвика огромен отзвук. Вълна от съпричастност към момчето се надигна в социалните мрежи. Семейството вече има адвокат, публикувана е и банкова сметка в тяхна помощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив