Ученици от СУ „Васил Левски“ в Пловдив се натровиха, настанени са в болница

13 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” с хранително натравяне, като три от тях вече са изписани, съобщи за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков. Учениците са между 10 и 16-годишна възраст. Състоянието им е средно тежко, със значителни подобрения, заявиха от лечебното заведение. Приемът им в Инфекциозната клиника е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 00:30 часа. От днес столовата в училището не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние, добави още д-р Шиков. Той поясни, че се очаква до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. По думите му, с подобна клиника са и ученици, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите. Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им, увериха от лечебното заведение. Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици. 13 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Болница
Снимка: Pixabay

13 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” с хранително натравяне, като три от тях вече са изписани, съобщи за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков.

Учениците са между 10 и 16-годишна възраст. Състоянието им е средно тежко, със значителни подобрения, заявиха от лечебното заведение. Приемът им в Инфекциозната клиника е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 00:30 часа.

От днес столовата в училището не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние, добави още д-р Шиков.

Той поясни, че се очаква до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. По думите му, с подобна клиника са и ученици, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите.

Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им, увериха от лечебното заведение.

Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

13 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” с хранително натравяне, съобщи за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков.

3 от децата вече са изписани, другите остават за лечение, като в състоянието им има значителни подобрения, съобщиха от болницата. Учениците са между 10 и 16-годишна възраст.

Приемът им в Инфекциозната клиника е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 00:30 часа.

От днес столовата в училището не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние.

Очаква се до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. С подобна клиника са и ученици, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите.

Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им, увериха от лечебното заведение.

Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини