Избори 2024

Водещи новини

Ученици от СУ „Васил Левски“ в Пловдив се натровиха, настанени са в болница

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Болница
Снимка: Pixabay

13 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” с хранително натравяне, като три от тях вече са изписани, съобщи за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков.

Учениците са между 10 и 16-годишна възраст. Състоянието им е средно тежко, със значителни подобрения, заявиха от лечебното заведение. Приемът им в Инфекциозната клиника е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 00:30 часа.

От днес столовата в училището не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние, добави още д-р Шиков.

Той поясни, че се очаква до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. По думите му, с подобна клиника са и ученици, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите.

Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им, увериха от лечебното заведение.

Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

13 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” с хранително натравяне, съобщи за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков.

3 от децата вече са изписани, другите остават за лечение, като в състоянието им има значителни подобрения, съобщиха от болницата. Учениците са между 10 и 16-годишна възраст.

Приемът им в Инфекциозната клиника е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 00:30 часа.

От днес столовата в училището не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние.

Очаква се до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. С подобна клиника са и ученици, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите.

Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им, увериха от лечебното заведение.

Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив