Избори 2024

Водещи новини

Ученици от 2 пловдивски училища се включиха във фестивала Ало, Космос! Говори България!

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ученици от 2 пловдивски училища се включиха във фестивала Ало, Космос! Говори България!

Ученици от две пловдивски училища се включиха в третото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“, който се проведе в София Тех Парк. Организатори на събитието са Атлантическият клуб в България със съдействието на Посолството на САЩ София и НАСА (Хюстън).

Целта на мероприятието е да разпали въображението на младежите да мислят, мечтаят и планират мащабно, както и да преследват кариери в STEM и да намират решения чрез науката.

Учениците от ЕГ „Иван Вазов“ и МГ „Академик Кирил Попов” се включиха в разнообразни научни работилници, по време на които им беше демонстрирано как се сглобява и пилотира ракета или как се създава черна дупка. Научиха и за ролята на ДНК в живите системи, за процеса на наследственост, както и за кратерите, моретата и океаните по повърхността на Луната.

По време на събитието децата имаха възможността да се насладят на редица вдъхновяващи разговори и презентации на тема космос и вселена, както и на демонстрации на бригада Специални сили на Българската армия и акробатичен полет над София Тех Парк на пилота от ВВС на Република България и световен рекордьор капитан Николай Калайджиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив