Избори 2024

Водещи новини

Трезор за умове събира идеи за изграждането на три училища в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Трезор за умове събира идеи за изграждането на три училища в Пловдив

Община Пловдив търси идейни концепции за изграждането на нови сгради на три училища в града – Математическата гимназия „Академик Кирил Попов”, ОУ „Княз Александър I“ и СУ “Свети Патриарх Евтимий”. Идеите ще се събират в специално разработения за целта сайт „Трезор за умове“. Това стана ясно днес по време на пресконференция в общината с участието на кмета Костадин Димитров, зам.-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков и заместник-кметът по култура Пламен Панов.

„Изграждането на нова сграда на Математическата гимназия е дълго чакан проект. Сигурен съм, че ще бъдат представени редица интересни идеи от архитектурни дружества и хора, които ще спомогнат за начина, по който ще се изгради тази сграда“, заяви кметът Костадин Димитров.

Заместник-кметът Владимир Темелков обясни, че е обявен и индивидуален награден фонд за всяко училище – стимул за участващите в инициативата.

„Очакваме голяма активност за тези големи за Пловдив проекти, за да може най-бързо след това да се съобразим с всички идеи и да обявим обществени поръчки“, подчерта той.

Крайният срок за подаване на предложенията за ОУ „Княз Александър I“ и СУ “Свети Патриарх Евтимий” е 09.06.2024 г., а за МГ „Академик Кирил Попов” – 19.06.2024 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив