Избори 2024

Водещи новини

Тежкотоварните камиони няма да минават през Пловдив при ремонта на Околовръстното шосе

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ремонт на Околовръстното шосе
Снимка: Община Пловдив

Създадена е организация на движението за тежкотоварните камиони и те няма да минават през Пловдив докато тече ремонтът на 7-киломеровия участък от Околовръстното шосе на града. Днес заместник-кметовете по транспорт Тодор Чонов и по строителство и инвестиции Пламен Райчев посетиха участъка и заедно с представителя на фирмата-изпълнител инж. Гинка Маринова обсъдиха мерките за организация на движението по време на ремонтните дейности. Директорът на Областно Пътно Управление Пловдив инж. Петър Попов също присъства на мястото.

„Тежкотоварните автомобили, които се движат в посока Смолян, ще бъдат отбивани от АМ „Тракия“ при 133 км, през пътен възел „Скобелева майка“, Околовръстното шосе на ЖР „Тракия“ до кръговото на Асеновградско шосе. По този маршрут в обратна посока ще се движат и тежкотоварните камиони, идващи от юг. Създадена е организация на движение, предстои и поставянето на знаци по магистралата, което вече е съгласувано с „Пътна полиция“, заяви Тодор Чонов.

„Съзнаваме, че жителите на Пловдив и пътуващите по Околовръстния път ще изпитват временно неудобство, за което се извиняваме, но това е единствения начин отсечката от Коматевско шосе до Пазарджишко шосе да бъде ремонтирана. Всички знаят в какво състояние бе. Все пак пътят от село Златитрап за квартал Прослав и Пещерско шосе остават отворени, за да поемат лекотоварния трафик. Те ще бъдат затворени само по три дни, когато се извършват ремонтите дейности по тях. От фирмата-изпънител са категорични, че ще приключат дейностите в срок и след 30 септември ще имаме напълно обновен участък от Околовръстното шосе“, заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

За да нямат затруднения фирмите, които работят в този участък, те вече подават към изпълнителите регистрационните номера на автомобилите си, за да бъдат снабдени с пропуски.

Инж. Гинка Маринова обясни, че сегашната настилка ще бъде фрезована и рециклирана, като в участъка ще бъдат положени три пласта асфалт, ограничителни системи и маркировка. Увеличени са и местата за отбиване и паркиране, където е възможно, като са предвидени 5 джоба повече в сравнение с предишния участък.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 септември, като ремонтът ще протече на два етапа – от Коматевско шосе до Пещерско шосе, и след това от Пещерско до кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив