Избори 2024

Водещи новини

Масови проверки дали пътниците в градските автобуси са с маски

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Проверки за маски в градкия транспорт
Снимка: Община Пловдив

Пътниците в обществения градски транспорт задължително трябва да носят защитни маски, напомнят от Община Пловдив.

Това е една от временните противоепидемични мерки, утвърдени със заповед на РЗИ-Пловдив заради нарасналата интензивност в разпространението на COVID-19. Тя е в сила от 22 юли до 22 август.

„Повечето пътници спазват мерките, но има и граждани, които поради незнание или други причини, не носят маски. Нашата задача е да ги информираме и предупреждаваме“, заяви заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов след направената тази сутрин поредна проверка съвместно с ОП „Организация и контрол на транспорта“ и Общинска полиция.

Масовите проверки дали противоепидемичните мерки се спазват започнаха още в петък и ще продължат до крайния срок на заповедта.

По думите на Чонов през целия ковид период са направени над 9000 проверки в градските автобуси, съставени са над 300 акта и стотици предупредителни протоколи. Той отбеляза, че без маски могат да пътуват само децата до 6-годишна възраст.

Екипи на „Организация и контрол на транспорта“ следят за задължителното редовно дезинфекциране на превозните средства. От 300 до 1000 лв. е глобата, която компетентните органи могат да наложат за неносене на маска. При възможност контрольорите на общинското предприятие раздават маски на пътниците, които нямат защитни средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив