Тайванска компания иска да инвестира 8 млн. в нова фабрика в Пловдив

Представители на тайванска компания споделиха намерение за инвестиция на стойност 8 млн. евро за нова фабрика за производство  на рамки за велосипеди. Те се срещнаха със заместник-кмета по бизнес развитие Стефан Стоянов. По време на срещата компанията заяви интерес към изграждане на завод, в който да бъдат произвеждани приблизително 60 000 рамки за велосипеди годишно. Освен в Тайван, инвеститорите имат и две фабрики в Китай, като годишно се произвеждат средно по 700 000 бройки. „Пловдивският регион е най-големият индустриален център в България и съм сигурен, че тук ще намерите добри възможности за бизнес. Пловдив е и най-бързо развиващият се и растящ град в България, тук живеят и работят над 24 000 чужденци и тази бройка продължава да расте“, уточни заместник-кметът Стоянов. Намеренията на компанията са в следващите години капацитетът на тукашната им фабрика да се увеличи до този на китайските. Инвеститорите планират да наемат 60 служители с възможност те да се разраснат до 300.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Тайванска компания иска да инвестира 8 млн. в нова фабрика в Пловдив

Представители на тайванска компания споделиха намерение за инвестиция на стойност 8 млн. евро за нова фабрика за производство  на рамки за велосипеди. Те се срещнаха със заместник-кмета по бизнес развитие Стефан Стоянов.

По време на срещата компанията заяви интерес към изграждане на завод, в който да бъдат произвеждани приблизително 60 000 рамки за велосипеди годишно. Освен в Тайван, инвеститорите имат и две фабрики в Китай, като годишно се произвеждат средно по 700 000 бройки.

„Пловдивският регион е най-големият индустриален център в България и съм сигурен, че тук ще намерите добри възможности за бизнес. Пловдив е и най-бързо развиващият се и растящ град в България, тук живеят и работят над 24 000 чужденци и тази бройка продължава да расте“, уточни заместник-кметът Стоянов.

Намеренията на компанията са в следващите години капацитетът на тукашната им фабрика да се увеличи до този на китайските. Инвеститорите планират да наемат 60 служители с възможност те да се разраснат до 300.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини