Със 198 спасени човешки живота пловдивските пожарникари изпратиха 2022

Със 198 спасени човешки живота пловдивските пожарникари изпратиха 2022. През изминалата година екипите на районните служби в града на тепетата, Стамболийски, Карлово, Асеновград, Първомай, Хисаря, Раковски, Садово, Съединение, Лъки и Летище Пловдив са отработили 4 980 произшествия, от тях 3 457 сигнала за пожар, като само 663 с материални загуби. Огнеборците са оказали съдействие в множество ситуации – паднали възрастни хора в домовете си, инциденти с паднали от височини-скали, тепета и екопътеки, заседнали в асансьори, издирване и спасяване на паднали във водоеми, затиснати от техника и затрупани от скална маса, заклещени хора и деца. За 1 301 сигнала са осъществени животоспасяващи акции. През измината година пожарникарите се срещнаха и с деца от над 300 учебни заведения в Пловдив и областта, на които показаха тайните на професията на спасителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пожарникари - Пловдив
Снимка: РДПБЗН - Пловдив

Със 198 спасени човешки живота пловдивските пожарникари изпратиха 2022. През изминалата година екипите на районните служби в града на тепетата, Стамболийски, Карлово, Асеновград, Първомай, Хисаря, Раковски, Садово, Съединение, Лъки и Летище Пловдив са отработили 4 980 произшествия, от тях 3 457 сигнала за пожар, като само 663 с материални загуби.

Огнеборците са оказали съдействие в множество ситуации – паднали възрастни хора в домовете си, инциденти с паднали от височини-скали, тепета и екопътеки, заседнали в асансьори, издирване и спасяване на паднали във водоеми, затиснати от техника и затрупани от скална маса, заклещени хора и деца. За 1 301 сигнала са осъществени животоспасяващи акции.

През измината година пожарникарите се срещнаха и с деца от над 300 учебни заведения в Пловдив и областта, на които показаха тайните на професията на спасителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини