Избори 2024

Водещи новини

Съдът отмени решенията на „Пълдин Туринвест“ за апорта на варненските акции в Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

Съдът е отменил решенията на акционерното събрание на „Пълдин Туринвест“ от 24 ноември, 2021 година,  с които акциите на Община Варна в Панаира минават в частни ръце. Това съобщи общинската съветничка от ДБ Пловдив адвокат Веселина Александрова в профила си във фейсбук.

Определението на магистратите от първата съдебна инстанция осъжда дружеството да заплати на община Пловдив общо 3755 лева разноски по делото, става ясно още от решението на магистратите, качено в публикацията.

Припомняме, че на събранието си в края на ноември общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ взе решение да увеличи капитала на бизнесмена Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те процента на Община Варна.

Групата съветници от ДБ веднага призоваха за незабавна отмяна на решенията и внесоха искане до кмета Здравко Димитров за незабавна защита на обществения интерес на града на тепетата. Последва иск от страна на общината срещу взетите решения.

Опасенията са, че ако апортът на варненските акции стане факт, това ще доведе до намаляване на дела на Община Пловдив в „Пълдин Туринвест“ и така Гергов ще може да взима еднолични решения за съдбата на Международния панаир и 350-те дка към него.

Очаква се още едно решение на магистратите за апорта на варненските акции, защото на 9 януари Общото събрание на дружеството отново ги прие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив