Избори 2024

Водещи новини

И Апелативният съд спря вписването на варненските акции на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив
Снимка: Международен панаир Пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в града на тепетата, с което е спряно вписването на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест“. Делото е образувано по жалба на дружеството.

Апелативните съдии  приемат, че оплакването е неоснователно.

Според съда, именно исковото производство, образувано в Окръжен съд – Пловдив, в което Община Пловдив иска отмяна на всички решения, взети на извънредното общо събрание на  „Пълдин Туринвест“ от 9 януари, тази година, е от значение и именно решението на магистратите по това дело ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Припомням, че кметът на Варна Иван Портних, бизнесменът Георги Гергов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не присъстваха на заседанието на временната парламентарна комисия, която трябва да установи какво се е случило в годините назад с акциите на пловдивския Панаир. Корнелия Нинова, която беше поканена, също не дойде на заседанието, но от името на левицата присъстваха Иван Петков-Бебето и колегата му Румен Гечев. От страна на община Пловдив присъстваше директорът на .„Стопански дейности“ в местната управа.

Сформирането на комисията беше по инициатива на „Демократична България и „Продължаваме Промяната“, които имаха свои представители на вчерашното заседание. Присъстващите се обединиха около тезата, че бойкотирането на заседанието от страна на поканените е проява на пълно неуважение към българския парламент.

От „Демократична България“ отново настояха, че най-важното в момента е Варна да отмени решението си за апорт на акциите от Пловдивския панаир.

Предвид изтичащия мандат на това Народно събрание се очаква временната парламентарна комисия да се събере отново още тези дни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив