Съдът остави в ареста полицая, хванат да превозва мигранти на АМ „Тракия“

Пловдивският окръжен съд остави в ареста полицая, превозвал 31 нелегални мигранти на автомагистрала „Тракия“. Магистратите счетоха, че при мярка различна от задържане под стража, е налице реална опасност от извършване на престъпление. Бусът, управляван от служителя на МВР, бе спрян от полицаи на 4 януари, минути след 8 часа сутринта в района на 119-я км на АМ „Тракия“. Мигрантите са били качени в района на област Бургас и трябвало да бъдат откарани до границата със Сърбия. 23-годишният полицай признал пред колегите си, че не му е за първи път, като заявил, че имал да изплаща кредити. Той бил облечен с униформата си и се представил със служебната карта, като по този начин се опитал да избегне проверката на товарния бус, в който се намирали мигрантите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съд
Снимка: Pixabay

Пловдивският окръжен съд остави в ареста полицая, превозвал 31 нелегални мигранти на автомагистрала „Тракия“. Магистратите счетоха, че при мярка различна от задържане под стража, е налице реална опасност от извършване на престъпление.

Бусът, управляван от служителя на МВР, бе спрян от полицаи на 4 януари, минути след 8 часа сутринта в района на 119-я км на АМ „Тракия“. Мигрантите са били качени в района на област Бургас и трябвало да бъдат откарани до границата със Сърбия.

23-годишният полицай признал пред колегите си, че не му е за първи път, като заявил, че имал да изплаща кредити. Той бил облечен с униформата си и се представил със служебната карта, като по този начин се опитал да избегне проверката на товарния бус, в който се намирали мигрантите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив