Съдят 32-годишен мъж, застрлял съпругата си в Пловдивско

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж, предаден на съд за това, че на 25.11.2022 г. в с. Пъдарско, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 28-годишната си съпруга. Обвиняемият е държал и боен пистолет и 19 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение. Мъжът и жената имали две деца и живеели в семейна къща в селото. Съпругът ограничавал социалните й контакти, забранявал й да напуска дома им сама и да се среща с други хора, многократно упражнявал насилие. През есента на 2021 г. жената отишла да живее при своята сестра в Пловдив, а впоследствие се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Съпругът й многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в село Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Снабдил се с боен пистолет и боеприпаси за него. На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пистолет

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 32-годишен мъж, предаден на съд за това, че на 25.11.2022 г. в с. Пъдарско, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 28-годишната си съпруга. Обвиняемият е държал и боен пистолет и 19 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение.

Мъжът и жената имали две деца и живеели в семейна къща в селото. Съпругът ограничавал социалните й контакти, забранявал й да напуска дома им сама и да се среща с други хора, многократно упражнявал насилие.

През есента на 2021 г. жената отишла да живее при своята сестра в Пловдив, а впоследствие се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Съпругът й многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в село Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил.

Снабдил се с боен пистолет и боеприпаси за него. На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Обвиняемият знаел маршрута й. Причакал я зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато жената се приближила, той я хванал и я прострелял в главата.

Съпругата му починала на място, а убиецът укрил тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това и в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини