Строителят на стадион Христо Ботев ще получи авансово 5 млн. лв.

Строителят на стадион Христо Ботев Илиян Филипов се договори с кмета Здравко Димитров и общински съветници да бъде подготвено предложение за авансово плащане на 5 млн. лв. по анекса, сключен между фирмата изпълнител и Община Пловдив. „Такова предложение е напълно в духа на договора и не противоречи на клаузите в него. То ще бъде предложено на Общинския съвет и едва след одобрение ще влезе в сила. Проблемът идва от това, че са приети две решения, които си противоречат и не са изготвени от юристи на общината, но с общи усилия намерихме изход от създалата се ситуация“, коментира Здравко Димитров. Сумата за стадиона не нараства, а на среща в петък ще се изясни откъде ще бъдат осигурени средствата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Стадион Христо Ботев - Колежа

Строителят на стадион Христо Ботев Илиян Филипов се договори с кмета Здравко Димитров и общински съветници да бъде подготвено предложение за авансово плащане на 5 млн. лв. по анекса, сключен между фирмата изпълнител и Община Пловдив.

„Такова предложение е напълно в духа на договора и не противоречи на клаузите в него. То ще бъде предложено на Общинския съвет и едва след одобрение ще влезе в сила. Проблемът идва от това, че са приети две решения, които си противоречат и не са изготвени от юристи на общината, но с общи усилия намерихме изход от създалата се ситуация“, коментира Здравко Димитров.

Сумата за стадиона не нараства, а на среща в петък ще се изясни откъде ще бъдат осигурени средствата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини