Избори 2024

Водещи новини

Списание „Дестинация България“ връчи своите Годишни награди

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Дестинация България - награди
Снимка: община Пловдив

За поредна година, по случай Световния ден на туризма, списание „Дестинация България“ връчи своите Годишни награди. На 30 септември 2022 г. на официална церемония в Министерство на туризма бяха отличени с грамоти кметове на общини, мениджъри, инвеститори и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването  на България като целогодишна туристическа дестинация.

Критериите, по които Комисията за номинациите определи наградените са:  постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов бе удостоен с отличие за „Принос в развитието на туристическия продукт в община Пловдив“ за 2022 г.  От негово име, наградата получи Юлиана Йорданова – началник-отдел  “Туризъм“ в община Пловдив, която благодари от името на община Пловдив и на заместник-кмета за високото признание.

„Привилегията да си пръв в нещо, ражда и задължението да продължиш да водиш, така че и през следващата година Пловдив ще продължи да е един от градовете в България, които са лидери по инвестиции в богат събитиен календар и реновиране и експониране на  културното ни наследство, защото именно това са ресурсите, които правят градът ни привлекателен за посещение на туристи „, каза още Юлиана Йорданова.

„Темата на Световния ден на туризма за 2022 г. е „Преосмисляне на туризма”, затова тази година отличията на списание „Дестинация България“ са поредното признание за прилаганите добри практики в сектора и най-вече те са за личностите, благодарение на които се развива и утвърждава туризмът в нашата страна“, споделиха организаторите от Списание „Дестинация България”, които традиционно представят различните видове туризъм в страната, туристическия продукт на местните икономики, българските общини, продукти и услуги за хотелиерския бизнес, и всичко, свързано с туризма в България. Изданието участва и със специализирани броеве на международни туристически борси.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив