Собственици на заведения в Тракия даряват храна на нуждаещи се хора

Съвместна инициатива за подпомагане на тракийци в затруднено положение обсъдиха на среща кметът на „Тракия” Костадин Димитров и собственици на заведения за хранене в най-младия пловдивски район. Предприемачите откликнаха на призива останалите порции с храна вместо да се изхвърлят, да отиват при хора в нужда. „Преди време с мен се свърза собственик на заведение за бързо хранене и ми сподели, че всеки ден му остават по 15 порции храна. Човекът предложи заедно да организираме начин храната да не се изхвърля, а да достига до хора, които се нуждаят от нея”, обясни Костадин Димитров. Той подчерта, че много от заведенията в „Тракия” вече са се включили, като с всеки ден техният брой нараства. На този етап оставащите порции се вземат директно от заведенията. „Предоставихме списък на нуждаещи се семейства и всяко заведение започна да предоставя оставащите порции на определени лица от списъка. Системата вече работи”, подчерта още Костадин Димитров. Той изрази респект към хората с големи сърца, които подават ръка на съгражданите ни в затруднено положение. Инициативата предстои да се развие и надгради, информираха кметството в „Тракия”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Собственици на заведения в Тракия даряват храна на нуждаещи се хора

Съвместна инициатива за подпомагане на тракийци в затруднено положение обсъдиха на среща кметът на „Тракия” Костадин Димитров и собственици на заведения за хранене в най-младия пловдивски район.

Предприемачите откликнаха на призива останалите порции с храна вместо да се изхвърлят, да отиват при хора в нужда.

„Преди време с мен се свърза собственик на заведение за бързо хранене и ми сподели, че всеки ден му остават по 15 порции храна. Човекът предложи заедно да организираме начин храната да не се изхвърля, а да достига до хора, които се нуждаят от нея”, обясни Костадин Димитров.

Той подчерта, че много от заведенията в „Тракия” вече са се включили, като с всеки ден техният брой нараства.

На този етап оставащите порции се вземат директно от заведенията.

„Предоставихме списък на нуждаещи се семейства и всяко заведение започна да предоставя оставащите порции на определени лица от списъка. Системата вече работи”, подчерта още Костадин Димитров. Той изрази респект към хората с големи сърца, които подават ръка на съгражданите ни в затруднено положение.

Инициативата предстои да се развие и надгради, информираха кметството в „Тракия”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини