Избори 2024

Водещи новини

Служители на Агенция за социално подпомагане – Пловдив излязоха на предупредителна стачка

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Дирекция социално подпомагане в Пловдив

На едночасова предупредителна стачка излязоха днес в 10 часа служители на Агенция за социално подпомагане – Пловдив в подкрепа на националния протест на работещите в сектора.

Исканията им са за 30% увеличение на заплатите с приемането на бюджета за следващата година, осигуряване на средства за защита и корекция на зрението на служителите на Агенцията, актуализация размера на средствата за представително работно облекло и промяна на класификатора на длъжностите им.

По изчисления на Синдиката на административните служители „Подкрепа“ е необходимо за сектора да бъдат осигурени средства в размер на 39, 6 милиона лева.

„В Агенцията за социално подпомагане  работят над 4600 души. Унизително е социалните работници, чийто ангажименти нарастват постоянно през последните години, да получават възнаграждения, които са близки до минималната работна заплата“, казват протестиращите.

Те са категорични, че ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив