Избори 2024

Водещи новини

Симо Касабов, пребил жена си с тенис ракета, получи условна присъда

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Домашно насилие, побой

Скандалният случай от Пловдив, при който бизнесмен беше пребил жена си с тенис ракета от ревност, е завършил с условна присъда и споразумение между двете страни.

Това съобщава „24 часа“, като цитира наблюдаващия прокурор Атанас Илиев.

Подсъдимият Симо Касабов е осъден на 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок. Ако извърши ново престъпление в този период, присъдата му ще стане ефективна.

Мъжът е упражнявал системно физическо и психическо насилие върху съпругата си, а на 14 декември 2022 г. я е нападнал с тенис ракета, след като открил, че тя използва мобилен телефон, за който той не знаел.

Разследването беше стигнало до данни, че Симо Касабов е следял не само жена си, но и децата, като инсталирал подслушвателни устройства в мобилните им телефони, както и такива за следене на местоположението им.

При побоя от декември пострадалата жена сама успява да избяга и е закарана до болница от приятелки, с множество хематоми, скъсан далак, фрактури на две ребра, спукано тъпанче.

Там лекарят я разпознава – оказва се, че през 2018 година тя е била при него с травми, но версията ѝ тогава е, че е паднала по стълбите, се твърдеше при първоначалното разследване по случая.

От делото става ясно, че от самото начало на връзката им през 2002 г. Симо Касабов е проявявал „агресия и арогантност“ към жена си заради ревност. Пострадалата е опитвала да избяга неколкократно, но той я е намирал, биел и скривал портмонето ѝ, за да не може да отиде при родителите си, се казва в обвинението.

Прокурорът твърди, че двете страни са постигнали споразумение, като жената ще получи обезщетение извън съдебния процес.

Откакто беше арестуван през декември досега, Симо Касабов е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

След освобождаването му той публикува странно съобщение в профила си във Facebook, в който твърди, че попаднал „в капан на един лицемерен човек, който съм го мислил, че е стълб до мен, а то се оказа едно вонящо блато“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив