Избори 2024

Водещи новини

Жената, станала жертва на домашно насилие е с отстранен далак, спукано тъпанче и ребра

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Болница
Снимка: Pixabay

Пловдивският бизнесмен Симо Касабов остава в ареста, предаде „Bulgaria ON AIR„. Той е задържан, след като преби съпругата си с тенис ракета от ревност. Жената е в тежко състояние в болница. Според прокуратурата мъжът е упражнявал физическо и психическо насилие спрямо съпругата си в продължение на 20 години.

В съдебната зала стана ясно, че потърпевшата Димитрия е била жертва на системен тормоз от съпруга си. 40-годишният Касабов е следял цялото си семейство чрез приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Забранявал на жена си дори да контактува с приятелки. Той не ѝ давал да работи и ѝ превеждал по 30 лева, за да пазарува.

Защитата поиска Касабов да бъде пуснат от ареста, за да се грижи за децата.

„Деянието извършено от доверителя ми е укоримо, но това което се опитва да се представи, че е системно в продължение на 20 години, е тотална измислица“, каза адвокатът на Касабов – Здравко Колев.

В сряда Касабов пребил Димитрия с тенис ракета, след като я заловил да говори по телефон, който не следи. Тя е в болница с отстранен далак, спукано тъпанче и ребра.

„Само Господ я е спасил, че е успяла да стигне до болницата, при вътрешен кръвоизлив в коремната област, какъвто е констатиран от спукан далак. Тя е обикаляла първо приятелки, докато ѝ прилошее, в крайна сметка поне това е добре, че сме я спасили“, поясни зам.-районният прокурор на Пловдив – Атанас Илиев.

Журналистът Мария Касимова Моасе, която също е преминала през ужаса на домашното насилие, смята, че жените, подложени на домашно насилие, могат да се откъснат от насилника.

„Аз не се имам за жертва, аз се имам за победител. И от тази позиция искам да говоря на жените и да им кажа, че има какво да направят, аз не познавам жена, която да не се е справила с живота си , след като е избягала от своя насилник или от която и да е притеснителна ситуация в живота ѝ“, коментира тя.

Според експертите жените не търсят навреме помощ, защото се надяват насилникът да се промени.

„Повечето жертви на насилие си мислят, че с течение на времето човекът насилник ще се вразуми, някак си ще стане по-благосклонен и ще престане, защото може би след това той съжалява. Повярвайте ми, това не става така, а обратно – агресията се засилва, заради това че няма наказание, болната психика на човека интерпретира“, категоричен е д-р Веселин Герев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив