4 случая на домашно насилие в Пловдив за няколко дни

Зловещи случаи на домашно насилие в Пловдив. Само за последните два дни тежките инциденти са 4, съобщиха от прокуратурата в града на тепетата. В повечето пъти става дума за системен физически и психически тормоз, за който досега няма подадени сигнали. При единия от потресаващите случаи пловдивски бизнесмен пребил зверски жена си с тенис ракета, съобщи зам.-районният прокурор Атанас Илиев. От побоя са й причинени множество хематоми по цялото тяло, разкъсан далак и други травми. Жестоката агресия е вследствие на системно упражнявано домашно насилие. Установено е, че от дълго време извършителят следял телефоните на съпругата и децата си чрез проследяващи устройства и ги заключвал често без тяхното съгласие в семейното жилище, обясниха още от държавното обвинение. При другия случай, отново в Пловдив, извършителят е нанесъл побой на съпругата си и е направил опит да я изнасили пред двете им деца на 5 годишна възраст. 95-годишна жена пък е била пребита от внука си и в момента е в тежко състояние с опасност за живота. Оказва се, че извършителят е бившият полицай Иван Дачев, син на бившия кмет на община „Марица“ Запрян Дачев. Възрастната жена е в болница и в кома. Дачев е бивш полицай, работил в Трето районно управление в Пловдив. Той беше отстранен […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Домашно насилие, побой

Зловещи случаи на домашно насилие в Пловдив. Само за последните два дни тежките инциденти са 4, съобщиха от прокуратурата в града на тепетата. В повечето пъти става дума за системен физически и психически тормоз, за който досега няма подадени сигнали.

При единия от потресаващите случаи пловдивски бизнесмен пребил зверски жена си с тенис ракета, съобщи зам.-районният прокурор Атанас Илиев. От побоя са й причинени множество хематоми по цялото тяло, разкъсан далак и други травми.

Жестоката агресия е вследствие на системно упражнявано домашно насилие. Установено е, че от дълго време извършителят следял телефоните на съпругата и децата си чрез проследяващи устройства и ги заключвал често без тяхното съгласие в семейното жилище, обясниха още от държавното обвинение.

При другия случай, отново в Пловдив, извършителят е нанесъл побой на съпругата си и е направил опит да я изнасили пред двете им деца на 5 годишна възраст.

95-годишна жена пък е била пребита от внука си и в момента е в тежко състояние с опасност за живота. Оказва се, че извършителят е бившият полицай Иван Дачев, син на бившия кмет на община „Марица“ Запрян Дачев. Възрастната жена е в болница и в кома.

Дачев е бивш полицай, работил в Трето районно управление в Пловдив. Той беше отстранен след сигнали за манипулации по време на изпълнение на служебните си задължения.

Освен това, Дачев е бил арестуван, в пияно състояние, заради избухване и разпра за отнето предимство на пътя. През 2020 година той бе един от активистите на протестите в Пловдив. Пред хората той се представяше за репресиран.

Бяха изнесени данни и за четвърти случай в града на тепетата, за мъж, осъждан за убийство, който напускайки на 12 декември клиниката за алкохолизъм, в която се лекувал, на следващия ден упражнил домашно насилие върху майка си – счупил й телефона, потрошил мебели в къщата и я заплашвал. Жената успяла да избяга при съсед от долния етаж, който подал сигнал в полицията.

Трима от извършителите на престъпления са привлечени като обвиняеми и задържани за срок до 72 часа. Предстои да им бъде поискано постоянното задържане под стража.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив