Силният вятър събори дърво в Пловдив, което падна върху пейка с деца

Силният вятър събори дърво в Пловдив, което падна върху пейка с деца. Инцидентът е станал на ул. „Богомил“ 67. Почти веднага е пристигнала линейка, както и екип на „Гражданска защита“. Седмокласничките са хоспитализирани. По неофициална информация, в момента текат изследванията им. От лечебното заведение не дават повече сведения за състоянието им. Според близки на децата, те са със сериозни травми. Заради силния вятър в града на тепетата е паднало и още едно дърво – до кръстовището на улиците  „Стефан и Обрейко Обрейкови“ и „Достоевски“ в „Северен“. Има информация и за опасно наклонено дърво на ул. „Генерал Данаил Николаев“ 20. Своевременно са изпратени екипи, както на посочените адреси, така и в Цар-Симеоновата градина, където са паднали клони. Жълт код за силен вятър е обявен за територията на Пловдив, като на места  поривите са особено силни. Освен падналите дървета и сухи клони, някои от тях върху паркирани коли, има съборена и част от външна мазилка, както и запалени отпадъци на сметище. Щетите са предимно материални. Дежурни пожарни и спасителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия. От общината  предупреждават пловдивчани по възможност да се въздържат от излизане навън, да не преминават и паркират колите си под дървета или строителни обекти. Обстановката се следи, увериха […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Паднали клони от дърво

Силният вятър събори дърво в Пловдив, което падна върху пейка с деца. Инцидентът е станал на ул. „Богомил“ 67. Почти веднага е пристигнала линейка, както и екип на „Гражданска защита“. Седмокласничките са хоспитализирани. По неофициална информация, в момента текат изследванията им. От лечебното заведение не дават повече сведения за състоянието им. Според близки на децата, те са със сериозни травми.

Заради силния вятър в града на тепетата е паднало и още едно дърво – до кръстовището на улиците  „Стефан и Обрейко Обрейкови“ и „Достоевски“ в „Северен“. Има информация и за опасно наклонено дърво на ул. „Генерал Данаил Николаев“ 20. Своевременно са изпратени екипи, както на посочените адреси, така и в Цар-Симеоновата градина, където са паднали клони.

Жълт код за силен вятър е обявен за територията на Пловдив, като на места  поривите са особено силни. Освен падналите дървета и сухи клони, някои от тях върху паркирани коли, има съборена и част от външна мазилка, както и запалени отпадъци на сметище.

Щетите са предимно материални. Дежурни пожарни и спасителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия.

От общината  предупреждават пловдивчани по възможност да се въздържат от излизане навън, да не преминават и паркират колите си под дървета или строителни обекти.

Обстановката се следи, увериха още от местната управа, а при спешни случаи гражданите да се обаждат на тел. 112.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Коментари

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни