Започнаха да премахват изсъхнали дървета и клони в „Лаута“

Служители на „Градини и паркове“ започнаха да премахват изсъхнали дървета и клони в „Лаута“. От понеделник в прочистването на лесопарка от опасна растителност ще се включат още екипи, съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. Първо ще се работи около централната алея, тъй като по нея преминават най-много хора и трябва да се осигури тяхната безопасност. Спешните мерки се предприемат, след като в края на миналата година станаха ясни окончателните резултати от проведеното фитосанитарно обследване на „Лаута“ и изготвените от Лесозащитна станция – Пловдив анализи, които потвърдиха тревогата за влошеното състояние на дърветата. Още тогава в общината бе изпратен експертен доклад както с констатациите от обследването, така и с конкретни предложения за спасяването на парка. Започващите сега санитарните дейности са съгласувани с кметството на район „Тракия“, издадени са необходимите заповеди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Парк Лаута

Служители на „Градини и паркове“ започнаха да премахват изсъхнали дървета и клони в „Лаута“. От понеделник в прочистването на лесопарка от опасна растителност ще се включат още екипи, съобщи директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Първо ще се работи около централната алея, тъй като по нея преминават най-много хора и трябва да се осигури тяхната безопасност. Спешните мерки се предприемат, след като в края на миналата година станаха ясни окончателните резултати от проведеното фитосанитарно обследване на „Лаута“ и изготвените от Лесозащитна станция – Пловдив анализи, които потвърдиха тревогата за влошеното състояние на дърветата. Още тогава в общината бе изпратен експертен доклад както с констатациите от обследването, така и с конкретни предложения за спасяването на парка.

Започващите сега санитарните дейности са съгласувани с кметството на район „Тракия“, издадени са необходимите заповеди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни