Избори 2024

Водещи новини

Силният вятър и падналите дървета спряха влаковете между Пловдив и Филипово

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
БДЖ - жп линия - релси - градска железница

Поради силния вятър и паднали дървета е преустановено движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово, съобщиха от НКЖИ. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. Аварийни екипи на железопътната компания работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа.

От рано сутринта и всички екипи на „Градини и паркове“ в Пловдив са на терен и продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър в града, който е с пориви до над 100 км/час.

До късно снощи 4 екипа са успели да премахнат над 20 паднали големи дървета по подадени сигнали. Постъпили са допълнително още 18 сигнала – за ул. „Росен“, „Ракита“, „Авксентий Велешки“, „Бадемите“, „Нестор Арабаджиев“, „Радецки“ и „Капитан Райчо“, бул. „България“ и други места в града. От общината съобщиха, че ще бъде осигурено и денонощно дежурство на служителите на предприятието.

Разчистването на паднали дървета от ураганния вятър в Пловдив продължава

Започнала е и проверка заради падналата топлоизолация на блок 11 в район „Тракия“ снощи върху детската площадка на ДГ „Кремена“. Най-вероятно става въпрос за нарушение на изискванията за монтаж на изолиращите панели. Сградата не е санирана по програмите за това, собствениците сами са предприели дейностите.

Не се очаква утихване на ураганния вятър в Пловдив днес, а според метеорологичните прогнози – и утре. От местната управа призовават да се избягва преминаването и паркирането на автомобили под дървета.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив