Шофьор с над 3 промила алкохол и без шофьорска книжка се заби в дърво в Пловдив

Солидно почерпен и неправоспособен водач задържаха снощи полицаи от Второ РУ в Пловдив. Около 23 ч. униформените се отзовали на сигнал за катастрофа с материални щети на бул. „Пещерско шосе“ – лек автомобил „Пежо“ се блъснал в крайпътно дърво. Проверката установила, че 49-годишният мъж зад волана не притежава шофьорска книжка, а тестът му с дрегер отчел около 3 промила алкохол. Два часа по-рано в полицията в Стамболийски попаднал друг нарушител на пътя, на 23 години. При спирането му с управлявания лек автомобил „Фиат“ служителите на реда се усъмнили в поведението на младежа. Последвала проба с апарат за употреба на наркотици и резултатът бил положителен. Справка в информационната система пък показала, че 23-годишният е с отнета шофьорска книжка след влязло в сила административно наказание. Срещу двамата шофьори са образувани бързи производства, задържани са с полицейски заповеди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Шофьорска книжка

Солидно почерпен и неправоспособен водач задържаха снощи полицаи от Второ РУ в Пловдив. Около 23 ч. униформените се отзовали на сигнал за катастрофа с материални щети на бул. „Пещерско шосе“ – лек автомобил „Пежо“ се блъснал в крайпътно дърво. Проверката установила, че 49-годишният мъж зад волана не притежава шофьорска книжка, а тестът му с дрегер отчел около 3 промила алкохол.

Два часа по-рано в полицията в Стамболийски попаднал друг нарушител на пътя, на 23 години. При спирането му с управлявания лек автомобил „Фиат“ служителите на реда се усъмнили в поведението на младежа. Последвала проба с апарат за употреба на наркотици и резултатът бил положителен. Справка в информационната система пък показала, че 23-годишният е с отнета шофьорска книжка след влязло в сила административно наказание.

Срещу двамата шофьори са образувани бързи производства, задържани са с полицейски заповеди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини