Северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ ще бъде двупосочно заради ремонт на южното

Докато текат строителните дейности в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, движението в северното ще бъде двупосочно. Това стана ясно след днешната инспекция на кмета Здравко Димитров на ремонтирания участък от булеварда. Заедно с него бяха районният кмет на „Южен“ Костадин Язов, шефът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и представители на фирмата изпълнител на ремонта. Очаква се през следващата седмица да се направи организация и да се пусне двупосочното движение в северното платно. „Така ще разтоварим трафика по „Пещерско шосе“, коментира кметът. По време на инспекцията беше решено още на конкретни места по бул. „Хаджи Димитър“ да се търсят варианти за разширяване на габарита, например завоят към ул. „Лерин“. „Ще търсим начини едната лента на бул. „Копривщица“, след завоя на жп прелеза на „Пещерско шосе“, да излиза директно на бул. „Христо Ботев“ – след Коматевския възел. В този участък бул. „Копривщица“ е 3-лентов, движението по две от лентите ще се запази. Третата ще свържем с бул. „Христо Ботев“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и допълни, че това ще стане с помощта на полицията, която да регулира трафика на прелеза. Ремонтът на булевард „Хаджи Димитър“ стартира в началото на септември, стойността […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
бул. Хаджи Димитър - ремонт
Снимка: община Пловдив

Докато текат строителните дейности в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, движението в северното ще бъде двупосочно. Това стана ясно след днешната инспекция на кмета Здравко Димитров на ремонтирания участък от булеварда. Заедно с него бяха районният кмет на „Южен“ Костадин Язов, шефът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и представители на фирмата изпълнител на ремонта. Очаква се през следващата седмица да се направи организация и да се пусне двупосочното движение в северното платно.

„Така ще разтоварим трафика по „Пещерско шосе“, коментира кметът.

По време на инспекцията беше решено още на конкретни места по бул. „Хаджи Димитър“ да се търсят варианти за разширяване на габарита, например завоят към ул. „Лерин“.

„Ще търсим начини едната лента на бул. „Копривщица“, след завоя на жп прелеза на „Пещерско шосе“, да излиза директно на бул. „Христо Ботев“ – след Коматевския възел. В този участък бул. „Копривщица“ е 3-лентов, движението по две от лентите ще се запази. Третата ще свържем с бул. „Христо Ботев“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов и допълни, че това ще стане с помощта на полицията, която да регулира трафика на прелеза.

Ремонтът на булевард „Хаджи Димитър“ стартира в началото на септември, стойността му е 4,5 млн. лв., а очакванията са до края на годината да бъде завършен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини