Избори 2024

Водещи новини

Регионалната занаятчийска камара представя фотоизложбата „Визия, разказ, докосване“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Регионалната занаятчийска камара представя фотоизложбата Визия, разказ, докосване

Фотоизложбата „Визия, разказ, докосване“ – Една разказана приказка от майстор Стоян Маринов Стоянов представя богатата история и значението на забрадките и техните уникални символи.

Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани пловдивчани и гости на града на изложбата „Визия, разказ, докосване“ – едно уникално пътешествие през времето, в което ще видим богатството на българските традиции и изкуство на забраждането.

Откриването на изложбата е утре – 19 април 2023г. от 18.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Входът е свободен!

Куратор на изложбата е майстор Стоян Маринов Стоянов. В демонстрациите на забраждането ще участват красивите танцьорки от Фолклорен ансамбъл “Тракия”.

Фотоизложбата „Визия, разказ, докосване“ – Една разказана приказка от майстор Стоян Маринов Стоянов представя богатата история и значението на забрадките и техните уникални символи. Забрадките са важна част от българската култура и традиции и ни дават представа за уменията на майсторите, които са работили по изработката им. Традициите и красотата на забраждането и съхранените до днес автентични аксесоари от различните етнографски региони, оживяват във фотографски образ, благодарение на талантливия екип на фотостудио „Тотем“ и на очарователните момичета от  ФА „Тракия“ – Пловдив.

Регионална занаятчийска камара – Пловдив благодари на екипа на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО в България, за безценната подкрепа за създаването и представянето на фотоизложбата и съпътстващия я двуезичен каталог.

Проектът „Занаятите – наследство и бъдеще“ на РЗК – Пловдив се финансира по програма „Възстановяване и развитие на частните културни организации“ и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив