Разобличиха мъж инсценирал грабеж и обвинил свой познат

За броени часове криминалисти от Пето РУ разобличиха подател на неверни данни в полицията. Активната работа започнала около 23 ч. в четвъртък, когато пловдивчанин разказал, че станал жертва на грабеж. Той посочил, че извършител е негов познат, който го нападнал с удари в парк Лаута и му отнел 350 лева. В рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК са предприети съответните оперативни и издирвателни действия, установени и разпитани са свидетели, прегледани са записи от видеокамери в района. От събраните доказателства разследващите стигнали до извода, че става дума за инсценировка на грабеж, а мотивът са неуредени финансови взаимоотношения между двамата мъже. Работата по документиране на случая продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, арест

За броени часове криминалисти от Пето РУ разобличиха подател на неверни данни в полицията. Активната работа започнала около 23 ч. в четвъртък, когато пловдивчанин разказал, че станал жертва на грабеж.

Той посочил, че извършител е негов познат, който го нападнал с удари в парк Лаута и му отнел 350 лева. В рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК са предприети съответните оперативни и издирвателни действия, установени и разпитани са свидетели, прегледани са записи от видеокамери в района.

От събраните доказателства разследващите стигнали до извода, че става дума за инсценировка на грабеж, а мотивът са неуредени финансови взаимоотношения между двамата мъже. Работата по документиране на случая продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини