Разкриха престъпна група занимавала се със заличаване и подмяна на номера на коли

Работата по случая е започнала още през януари 2022 г. след сигнал за сменен идентификационен номер на скъпа кола, открадната от Германия. В резултат на активно проведеното разследване, в което се включили и служители от ГДНП, СДВР и ОДМВР – Враца, била установена шестчленна престъпна група, занимавала се със заличаване и подмяна на идентификационни номера на моторни превозни средства. На 25 август е извършен ареста на тартора на групата – 54-годишен. Задържането му е осъществено на адрес  във врачанското село Алтимир, докато пренабивал рамата на товарен автомобил. Според първоначалните данни превозното средство било подготвяно за застрахователна измама. Групата е действала изключително конспиративно на територията на цялата страна и при строга организация. На практика никой не е имал достъп до тартора, връзката се е извършвала чрез съпругата му. Всеки от членовете имал конкретна задача – един подготвял плаките с новите номера на рамите, друг подправял документите за регистрация в Пътна полиция, трети отговарял за логистиката. Таксата за „услугата” била 6000 лева за всеки автомобил. За престъплението са обвинени общо шестима души. Един от тях е с  “парична гаранция” в размер от 10 000 лв. На другите все още мярка за неотклонение не е поискана. Подробности около проведеното разследване оповестиха директорът на […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Разкриха престъпна група занимавала се със заличаване и подмяна на номера на коли

Работата по случая е започнала още през януари 2022 г. след сигнал за сменен идентификационен номер на скъпа кола, открадната от Германия. В резултат на активно проведеното разследване, в което се включили и служители от ГДНП, СДВР и ОДМВР – Враца, била установена шестчленна престъпна група, занимавала се със заличаване и подмяна на идентификационни номера на моторни превозни средства.

На 25 август е извършен ареста на тартора на групата – 54-годишен. Задържането му е осъществено на адрес  във врачанското село Алтимир, докато пренабивал рамата на товарен автомобил. Според първоначалните данни превозното средство било подготвяно за застрахователна измама.

Групата е действала изключително конспиративно на територията на цялата страна и при строга организация. На практика никой не е имал достъп до тартора, връзката се е извършвала чрез съпругата му. Всеки от членовете имал конкретна задача – един подготвял плаките с новите номера на рамите, друг подправял документите за регистрация в Пътна полиция, трети отговарял за логистиката. Таксата за „услугата” била 6000 лева за всеки автомобил.

За престъплението са обвинени общо шестима души. Един от тях е с  “парична гаранция” в размер от 10 000 лв. На другите все още мярка за неотклонение не е поискана.

Подробности около проведеното разследване оповестиха директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Георги Чергов, районният прокурор на Пловдив Петър Петров и заместникът му  Атанас Илиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини