Разкриха 4-ма крадци, задигнали стока за близо 20 000 лв. от няколко магазина

Разследването в отдел „Криминална полиция” в Пловдив започнало след получени сигнали за посегателства от пет магазина на търговска верига в града. Според предварителната информация кражбите били реализирани през февруари и март, а щетите от тях възлизали на около 20 хиляди лева. В процеса на усилената работа и извършените множество оперативни и процесуално-следствени действия криминалистите събрали доказателства, че „ударите” са извършени от четирима мъже в различно съучастие помежду им. Анализиран е и приложеният престъпен механизъм: До набелязания магазин пристигали с автомобил, който паркирали извън обхвата на неговото видеонаблюдение. Докато единият от мъжете прави отцепка на входа и следи охранителите, друг влизал в магазина и започвал да пълни стоки в пазарска количка или чанти. За предпочитане били сирена и луканки и дребни електроуреди с по-висока цена – електрически четки, самобръсначки, машинки за подстригване. В зависимост от ситуацията, незаплатените продукти се изнасяли от самия „клиент” или друг от групата, но отново през входните врати, които съучастникът им отвън отварял. Впоследствие крадената стока се пласирала на черния пазар. След разкриването им, тази седмица за четиримата извършители е последвало полицейско задържане. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Пловдив двама от тях са приведени в ареста за срок до 72 часа. Работата по документиране […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, марихуана, кокаин, шофьор

Разследването в отдел „Криминална полиция” в Пловдив започнало след получени сигнали за посегателства от пет магазина на търговска верига в града.

Според предварителната информация кражбите били реализирани през февруари и март, а щетите от тях възлизали на около 20 хиляди лева.

В процеса на усилената работа и извършените множество оперативни и процесуално-следствени действия криминалистите събрали доказателства, че „ударите” са извършени от четирима мъже в различно съучастие помежду им. Анализиран е и приложеният престъпен механизъм: До набелязания магазин пристигали с автомобил, който паркирали извън обхвата на неговото видеонаблюдение. Докато единият от мъжете прави отцепка на входа и следи охранителите, друг влизал в магазина и започвал да пълни стоки в пазарска количка или чанти. За предпочитане били сирена и луканки и дребни електроуреди с по-висока цена – електрически четки, самобръсначки, машинки за подстригване. В зависимост от ситуацията, незаплатените продукти се изнасяли от самия „клиент” или друг от групата, но отново през входните врати, които съучастникът им отвън отварял. Впоследствие крадената стока се пласирала на черния пазар.

След разкриването им, тази седмица за четиримата извършители е последвало полицейско задържане. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Пловдив двама от тях са приведени в ареста за срок до 72 часа. Работата по документиране на случаите продължават разследващи от Първо, Четвърто и Пето районни управления от областната дирекция на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив