Избори 2024

Водещи новини

Първа копка на новата спортна зала на ЕГ „Иван Вазов“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Първа копка на новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов"

Многофункционална спортна зала за физически занимания и игри с комбинирано игрище за баскетбол и волейбол ще бъде изградена в двора на ЕГ „Иван Вазов“. Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът Георги Титюков дадоха старт на строителните дейности днес със символична първа копка.

„Хубаво във всяко училище в Пловдив да има спортна зала, за да тренират децата“, заяви градоначалникът и подчерта, че се положат всички усилия новата зала да е готова до 15 септември 2023 г.

Проектът за спортното съоръжение е подобен на този в СУ „Св. Патриарх Евтимиий“. Освен игрищата, са предвидени съблекални – за мъже и жени, също кабинет за преподавател/треньор, сервизни помещения за съхранение на столове за различни мероприятия, за съхранение на уреди и др. Между гимназията и новата многофункционална спортна зала се предвижда топлата връзка.

Зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков припомни, че идея за строеж на залата има още отпреди 4 г. Тогава беше проведена обществена поръчка, но собственикът на избраната фирма почина, наследниците му се отказаха от строежа и договорът между Община Пловдив и изпълнителят беше прекратен. „Сега е избран нов изпълнител, който има 243 календарни дни, за да построи залата. И, както каза и кметът, надяваме се да е готова за новата учебна година“, допълни заместникът на Здравко Димитров.

Стойността на многофункционалната спортна зала е 2,4 млн. лв. с ДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив