Прокуратурата разпореди проверка в обектите за продажба на оръжия в Пловдив

Проверка в търговските обекти за продажба на пневматични оръжия и боеприпаси на територията на областта разпореди районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Повод са зачестилите случаи с нерегламентираното им използване от непълнолетни лица. Ще се изиска и справка дали придобилите неогнестрелни оръжия (предупредително и сигнално оръжие или пневматично оръжие), са ги декларирали по съответния ред пред началника на РУ на МВР по местонахождението на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице. Проверката е възложена на служители от МВР – Пловдив. Срокът за приключването е двумесечен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, марихуана, кокаин

Проверка в търговските обекти за продажба на пневматични оръжия и боеприпаси на територията на областта разпореди районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Повод са зачестилите случаи с нерегламентираното им използване от непълнолетни лица.

Ще се изиска и справка дали придобилите неогнестрелни оръжия (предупредително и сигнално оръжие или пневматично оръжие), са ги декларирали по съответния ред пред началника на РУ на МВР по местонахождението на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице.

Проверката е възложена на служители от МВР – Пловдив. Срокът за приключването е двумесечен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини